Naše zimní svatba na horách: Pokračování

V minulém článku jsme se s vámi podělili s naší netradiční zimní svatbou jako inspirací. Že může být svatba klidně v pondělí, venku, v únoru a na horách. Hlavně taková, abyste si svůj symbolický den naplno užili. 

 

V pokračování o zimní svatbě na horách jsme sepsali pár praktických osvědčených doporučení na pohádkovou zimní svatbu.

 

JAATY_zimni-svatba-na-horach-beskydy_na-sanich

Svatba jako jedny velké zimní radovánky.

 

1. Nepodceňte teplé oblečení:

Vrstvy, vrstvy, a teplé boty

 

Pár týdnů před svatbou jsme se na místě konání setkali s fotografem Radkem Šviderským, abychom se seznámili a prošli si okolí. Bylo kolem nuly (na místní poměry teplo), foukalo a všude po okolí ležela hustá mlha, že nešlo vidět na pár metrů dopředu. Zmrzlí až na kost s bílými vlasy jsme se rozloučili. Od toho dne začalo každodenní zkoumání počasí, připomínání svatebčanům, ať se dostatečně oblečou a hledání bílých merino vrstev. Vše nejlépe od českých výrobců a využitelné i po svatbě. Protože udržitelně přemýšlíme v každé fázi našeho života.

 

Asi týden před svatbou se na Soláni ochladilo na neuvěřitelných -16°C (850 m. n m.). To jsme začínali mít pochyby. Ve velký den S se zázračně oteplilo, slunce příjemně hřálo a na nebi ani mráček. Nejkrásnější zimní den. (Naopak jsme všichni podcenili ochranu proti silnému horskému slunci.)

 


 

Doporučení: Základem jsou kvalitní nepromokavé boty a funkční vrstvy. Raději více než méně.

 


 

JAATY_zimni-svatba-na-horach-beskydy_teple-obleceni

Bez sněhulí ani krok. Nohy v suchu jsou pro svatbu ve sněhu základ.

 

2. Svatební občerstvení

á la lesní bar

 

Uzavřené provozovny a nemožnost si pronajmout jakýkoliv prostor během vrcholící pandemie koronaviru nás donutila k improvizaci a vymysleli jsme samoobslužný lesní bar: pult se svatebním občerstvením. Ta nejjednodušší řešení bývají často ta nejlepší. V duchu horské valašské svatby nabízel sladké a slané frgály, naše oblíbené mrkvánky, muffiny a na zahřátí dýňovou polévku, teplý čaj nebo svařák. A protože nám šlo hlavně o zachování lokálního ducha, nechyběla ani slivovice. Každý si vybral, na co měl chuť. Svatební jídlo nemusí být svíčková. 

 


 

Doporučení: Improvizovaný lesní bar svou funkci splnil na jedničku, ale určitě doporučujeme během zimních oslav zajistit bezpečný prostor v teple. Abyste měli klidné zázemí, když vás zastihne chumelenice, vánice nebo třeba déšť.

 


 

 

JAATY_zimni-svatba-na-horach-beskydy_caj

JAATY_zimni-svatba-na-horach-beskydy_obcerstveni

JAATY_zimni-svatba-na-horach-beskydy_lesni-bar

Náš lesní svatební bar můžete znát jako prodejní stánek z design marketů.

 

3. Užijte si aktivní horskou zábavu

 

Sníh přímo nabádá k aktivní svatební zábavě. I když má svatba v zimní krajině mnoho úskalí, její největší výhodou je příroda sama. Využijte ji k sáňkování, bobování nebo stavění sněhuláků. Navíc není lepší způsob, jak se zahřát, když si párkrát vyběhnete zasněžený kopec. Společná aktivita navíc umí prolomit rodinné ledy, když je třeba.

 


 

Doporučení:  Je dost možné, že se budou svatebčané ostýchat. Připravte je psychicky již od začátku na zimní rádovánky. Napište do pozvánek doporučenou výbavu. Uspořádejte společnou první svatební jízdu nebo třeba závody.  Věřte, že první nesmělost brzy přejde. 

 


 

JAATY_zimni-svatba-na-horach-beskydy_sankovani

JAATY_zimni-svatba-na-horach-beskydy_bobování

 

 

4. Založte si svatební fotoalbum s čerstvými vzpomínkami

 

Svatební den uteče, ani nebudete vědět jak. Jediné vzpomínky vytrvají a i ty časem vyblednou. Zůstane jen hřejivý pocit, (manžel/ka) a fotografie.

 


 

Doporučení: Založte si včas fotoalbum s čerstvými vzpomínkami a poznámkami pro své budoucí já a třeba i další generace. Nenechávejte poslední uzavření "na potom". Je možné, že pak fotografie zůstanou v krabici a těžce budete hledat motivaci se ve fotografiích probrat.

 


 

Tip: Naše zimní svatba na vrcholcích kopců a svatební motto nám bylo inspirací k výrobě dřevěného fotoalba Láska hory přenáší. Schválně jsme zvolili bělostný papír s jemným třpytem, který připomíná zasněženou prosluněnou krajinu. Přejete si také své vlastní album? Vyberte z naší nabídky hotových motivů nebo vám jej vyrobíme na míru. Stačí si zvolit variantu desky na míru a my se s vámi spojíme. 

 

JAATY_zimni-svatba-na-horach-beskydy_fotoalbum_hory

Malé dřevěné fotoalbum Láska hory přenáší je opravdu srdcová záležitost.

 

 

5. Zůstaňte v klidu za každé situace

 

Stojí zimní svatba za risk? Rozhodně! Bláznivá zimní svatba se vám odmění pohádkovou scenérií, zábavnými historkami a kouzelnou atmosférou. 

Pokud plánujete zimní svatbu, máme pro vás nejdůležitější radu. Nebudeme vám nalhávat, zimní svatba není pro každého. V první řadě to chce chladnou hlavu a mít vůli improvizovat. Protože komplikace může přijít kdykoliv a kdekoliv. Třeba že ženich během bobování ztratí snubní prsten. Ale to už je jiný příběh :) 

 

 

JAATY_zimni-svatba-na-horach-beskydy_prstynky

JAATY_zimni-svatba-na-horach-beskydy_snubni-prstynky

 Krabičku na prstýnky z ořechového dřeva jsme si speciálně navrhli a vyrobili pro náš svatební den.

 

Fotografie: Radek Šviderský

Dřevěné doplňky: JAATY

Květinová výzdoba: Láskočas

Snubní prsteny: TRIMAY

Ženich: Janek, Napa

Nevěsta: Foxxy fashionwoolife