Naše zimní svatba na horách

Z JÁ a TY se stalo MY. Jak jinak než na vrcholcích kopců milovaných Beskyd během kouzelné zimy. Článek jsme vám sepsali jako inspiraci pro intimní zimní svatbu na horách. Protože láska hory přenáší...

 JAATY_zimni-svatba-na-horach-beskydy_solan

Nejkrásnější svatební výzdoba je příroda sama. 

 

Svatba je pro mnoho párů strašákem. Často máme zažité představy o složitém dlouhém plánování a nepříjemných zvycích. Je však zcela na vás, jak si svůj den připravíte. Může odrážet, kým jste a ze zvyků si zvolit jen to, co vám dává smysl.

 

Naplánovat svatbu za dva měsíce? Jde to!

 

Po téměř deseti letech spolubytí jsme se rozhodli, že už není na co čekat a svatbu zrealizujeme děj se co děj. A nejlépe ještě v zimě. Protože jestli něco na životě na horách milujeme, je to sníh. Velkému životnímu rozhodnutí nepomohla sílící pandemie, která přerušila možnost pronájmu prostor a omezila maximální počet osob na svatbě na 15. Nezbývalo, než se vybavit velkým množstvím merino vrstev a doufat v hezké počasí.

 

Malou svatbu lze při intenzivní domluvě a kompromisech zajistit i za kratší čas. My si však řekli, že naší svatbou chceme podpořit české firmy, designéry, řemeslníky. Dva měsíce byly tak akorát na výrobu některých drobností na míru jako jsou například snubní prsteny. Vše se domlouvalo na dálku (kvůli zavřeným obchodům a omezenému pohybu lidí). S každým svatebním balíčkem se tak konalo jedno velké překvapení.  

 

JAATY_zimni-svatba-na-horach-beskydy_svatebni-kytice

Zimní víla a svatební kytice snů. Zadání: červená a les.

 

Výběr svatebního místa

 

Hledání prostoru pro svatební veselí bývá první nesnáz při plánování svatby. My jsme měli díky pandemickým omezením volbu "jednodušší" a jasnou: vše se musí odehrávat venku. Pro náš den jsme si vybrali louku na vrcholcích Soláně mezi Karolinkou a Velkými Karlovicemi. Víc jak 800 m. n m. nám zajistilo sněhovou nadílku i na konci února. Pro běžnou dobu určitě doporučujeme mít záložní místo v interiéru. Přece jen počasí na horách je velice nevyzpytatelné

Nám počasí naštěstí vyšlo přesně podle přání. Na nebi ani mráček, slunce příjemně hřálo a zároveň velká pokrývka sněhu. Atmosféra přímo pohádková.

 

 

JAATY_zimni-svatba-na-horach-beskydy_lesy

 

Svatba nemusí být v sobotu

 

Držet se zažitých zvyklostí není nutné ani při výběru data konání svatby. O to více, pokud plánujete svatbu malou, intimní. My jsme se rozhodli pro termín pondělní, abychom se vyhnuli davům turistů na horách a zároveň měli hezké symbolické datum. Malý okruh svatebčanů se nezvyklému termínu přizpůsobil. Velkou výhodou je, že čas mají i lidé ze svatebních služeb, které byste na poslední chvíli těžce domlouvali.

 

 JAATY_zimni-svatba-na-horach-beskydy_dreveny-motylek_zenich

Josef si na svatbu vybral švestkový motýlek z naší modrotiskové edice.
Ve stejné dřevině i manžetové knoflíčky a opasek.

 

JAATY_zimni-svatba-na-horach-beskydy_dreveny-motylek

Švestkové dřevo se skvěle doplňuje k červeně laděným doplňkům ženicha i nevěsty.

 

Láska hory přenáší

 

Jak nakonec proběhla únorová venkovní intimní zimní svatba na horách zorganizovaná během dvou měsíců za tvrdých koronavirových restrikcí? Neuvěřitelně úžasně. Vše stihlo dorazit včas, předčilo představy a vládla úžasná klidná atmosféra. Krásnější spojení našich životů jsme si ani nemohli přát. 

 

V pokračování článku vám sepisujeme další osvědčené rady na pohádkovou zimní svatbu na horách. Čemu věnovat pozornost a jak si užít svůj den ve sněhu naplno.

 

 

JAATY_zimni-svatba-na-horach-beskydy_svatebni-ulicka

 

Fotografie: Radek Šviderský

Dřevěné doplňky: JAATY

Květinová výzdoba: Láskočas

Snubní prsteny: TRIMAY

Ženich: Janek, Napa

Nevěsta: Foxxy fashionwoolife