Jak správně změřit rozměr opasku

Pánské kožené opasky připravujeme na míru. Stačí si jen zvolit dřevinu přezky, barvu kůže řemenu a rozměr. Vybrat barevnost je jednoduché. Stačí vycházet z odstínu botou, doplňků partnerky nebo preferencí. Určit správnou délku v případě dárku může být o něco složitější. Dáme vám pár tipů, jak správný rozměr opasku jednoduše změřit nebo odhadnout.

 

 

JAATY_jak-urcit-spravnou-velikost-opasku

Opasek ROBINIA z akátového dřeva s manžetovými knoflíčky ASTRONIUM ze dřeva zebrano

 

 

1. Rozměr opasku = obvod pasu

 

Největší jistota, jak změřit nejpřesnější rozměr, je obléknout si kalhoty, použít krejčovský metr a změřit obvod pasu v místě, kde se běžně opasek nosí. 

 

JAATY_kvalitni-kozeny-opasek-hnedy

TIP: Opasek JUGLANS NIGRA z ořešáku černého v kombinaci s hnědou nebo černou kůží

 

 

2. Ze starého opasku nový

 

Jestliže nemáte po ruce krejčovský metr nebo se jedná o dárek (k Vánocům, zásnubám, narozeninám), druhý nejpřesnější způsob, jak změřit správný rozměr, je vycházet ze starého opasku. Stačí změřit velikost od zapínání po nejčastěji používanou dírku.

 

 

 

nákres opasek_1

 

 

 

 

3. Odhad podle konfekční velikosti

 

Nejméně přesný způsob, jak zjistit velikost opasku, je vycházet z konfekční velikosti. Konfekční člověk většinou neexistuje, proto je potřeba přihlédnout i na stavbu těla. Nemusíte se však bát. Opasek vyrábíme s vůlí, aby padl na středovou dírku. Proto je vždy dostatek prostoru pro posun vpřed i zpět. 

 JAATY_jak-zvolitt-rozmer-opasku-tabulka-velikosti

 

Kvalitní opasek jako dárek - Vyber si sám

 

Přejete si darovat kožený opasek z naší dílny, ale raději necháte výběr na obdarovaném? Využijte dárkové poukazy podle hodnoty. Podle přání vám jej zašleme na adresu nebo online k vytisknutí z pohodlí domova.

 

 

voucher 3000 nahled

Dárkový poukaz podle hodnoty - když si nejste jisti rozměrem ani barevností