Lesní příběh z Beskyd

Les je místo KOUZELNÉ. Už od raného dětství posloucháme příběhy o bludičkách, hejkalech, vílách, dědečcích skřítečcích a dalších tvorech netvorech.

Les je místo ZÁHADNÉ. Víme, že tam někde zvířata žijí, ale samozřejmě se schovávají. Někde v houští. Třeba tam jsou a třeba taky ne. A když náhodou některé zahlédnete, je to zážitek. 

Les je místo KLIDU A HARMONIE. To ticho. Přerušované ptačím zpěvem, praskáním větviček při naší chůzi. Balzám na duši. Odpočinek pro oči.

 

blog_lesni-pribeh

 

Mnoho lidí však k lesu vztah ztratilo. Jinak si neumíme vysvětlit to, že místo nedotčeného místa nacházíme při procházkách velké množství odpadků a černých skládek. V samém srdci chráněné krajinné oblasti Beskyd. Co můžeme, z lesa odnášíme a vytřídíme. Nejlepší by však bylo, kdyby se v přírodě ani nic takového neobjevovalo. To byl také jeden z hlavních impulsů ke vzniku projektu #lesnipribeh . Ukázat les v jeho neuvěřitelných proměnách během roku. Les našima očima. Nebo spíš takový, jaký jsme ho viděli jako malé děti. Jako místo, které je potřeba chránit. 

 

Náš lesní příběh můžete sledovat na instagramu nebo pod hashtagem #lesnipribeh. Moc rádi budeme sledovat vaše lesní příběhy z vašich návštěv lesa pod tímto hashtagem ❤. Sdílejme krásy lesa a motivujme lidi ke správnému chování. Je potřeba ukázat, že to jde. Společně to dokážeme. ∞